Kelan tietotarjotinSiirry sisältöön

Kuntoutuksen vaikuttavuus -tutkimuskokonaisuus

Julkaistu 1.1.2022Päivitetty 7.3.2024

Kelan järjestämiä kuntoutuspalveluja saavien määrä ja kuntoutuksen kustannukset ovat viime vuosina kasvaneet. Kuntoutuksen vaikuttavuudesta on saatavilla varsin rajatusti sellaista tietoa, joka olisi suoraan sovellettavissa Kelan järjestämän kuntouksen kontekstiin. Rajattujen resurssien näkökulmasta tämä tieto olisi kuitenkin keskeistä.

Kuntouksen vaikuttavuus -tutkimuskokonaisuus käsittää neljä osatutkimusta, joissa tarkastellaan Kelan kuntoutuksen vaikutuksia ja vaikuttavuutta eri näkökulmista. Mukana on sekä ammatillisen, harkinnanvaraisen että vaativaan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluja. Erilaisia tutkimusasetelmia ja -menetelmiä hyödynnetään monipuolisesti. Suunniteltu kokonaisuus on rakentunut yhteistyössä Kelan tutkimuksen ja kuntoutuksen asiantuntijoiden kanssa ja ensimmäisenä tarkastellaan etäkuntoutuksen vaikuttavuutta.

Suunniteltu tutkimuskokonaisuus lisää tietoa erilaisten Kelan järjestämien kuntoutuspalvelujen vaikuttavuudesta ja antaa pohjan tulevalle tutkimus- ja kehittämistyölle.

Osatutkimukset

Tutkija

Hankkeen kesto

1.1.2022–31.12.2025

Jaa tämä artikkeli

Jaa sivu Twitteriin Jaa sivu Facebookiin Jaa sivu LinkedIniin