Siirry sisältöön

Tutkimus

Kelan tutkimusyksikkö tuottaa ja tulkitsee tietoa Suomen sosiaaliturvasta ja sen toimivuudesta. Tutkimuksemme tukee sosiaaliturvajärjestelmän sekä Kelan etuuksien ja toiminnan kehittämistä.

Kelan tutkimusblogi

Tutkimusblogissa Kelan tutkijat ja vierailijat kirjoittavat tutkimuksistaan tiiviisti ja yleistajuisesti. Tutkimusblogissa julkaistaan myös tutkijoiden ajankohtaisia katsauksia eri aiheista sekä tutkijoiden näkemyksellisempiä kirjoituksia.

Tietopaketit

Tietopaketit kokoavat Kelan tutkimus- ja tilastotietoa eri aiheista tiiviisiin paketteihin, joista käyttäjä saa nopeasti yleiskuvan aiheesta. Aiheita voivat olla Kelan etuudet tai laajemmat ilmiöt.

Tutkimusjulkaisut Tietotarjottimessa

Tietotarjottimessa olevien tutkimusjulkaisujen esittely.

Kelan tutkimusohjelma 2023–2025

Kelan tutkimusyksikössä tehdään ajankohtaista, monitieteistä tutkimusta kansallisesti ja globaalisti tärkeistä teemoista. Tuotamme vaikuttavaa tutkimustietoa, jota yhteiskunnassa voidaan hyödyntää sosiaaliturvan ja terveysturvan kehittämisessä.

Tutkimushankkeet

Kelan tutkimus jäsentyy erilaisiin tutkimushankkeisiin. Tutkimushankkeet ohjaavat sitä, mihin aiheisiin ja aineistoihin tutkijat kulloinkin paneutuvat. Hankkeiden aiheita puolestaan ohjaa Kelan tutkimusohjelma.

Tutkijat

Kelan tutkimusyksikkö koostuu noin 60 tutkijasta. Löydät heidän yhteystietonsa ja erityisosaamisalueensa täältä.

Uusimmat tutkimusjulkaisut

Kela työttömien työkyvyn tuen asiakasyhteistyöverkostossa: Tutkimus Kelan ja työkykyohjelman kokeiluhankkeiden monialaisesta työkyvyn tuen asiakasyhteistyöstä

Tutkimusraportissa tarkastellaan Kelan merkitystä osatyökykyisten työttömien monialaisessa työkyvyn tuen asiakasyhteistyössä.
Julkaistu: 13.9.2023

Diabetesta sairastavan aikuisen moniammatillinen ryhmämuotoinen kuntoutus: Kuvaileva kirjallisuuskatsaus

Kirjallisuuskatsaus kokoaa yhteen kansainvälistä tietoa diabetesta sairastavien aikuisten moniammatillisesta ryhmämuotoisesta kuntoutuksesta.
Julkaistu: 29.8.2023

Äitien ja isien näkemyksiä perhevapaiden uudistamisesta: Tuloksia Kelan Äitiyspakkaus- ja perhevapaakyselystä

Selvityksessä tarkastellaan pienten lasten vanhempien näkemyksiä perhevapaista ja niiden kehittämisestä.
Julkaistu: 28.8.2023

Muualla sivustolla

Tapahtumat

Kelan tietopalveluiden tapahtumat. Sivu sisältää muun muassa Kelan tutkimusyksikön tulevat tutkimusseminaarit ja -webinaarit.
Julkaistu: 26.5.2023

Kelan tutkimusjulkaisutoiminta

Ohjeita Kelan tutkimusjulkaisusarjoissa julkaisemiseen.
Julkaistu: 24.3.2023