Kelan tietotarjotinSiirry sisältöön

Tutkimus

Kelan tutkimusyksikkö tuottaa ja tulkitsee tietoa Suomen sosiaaliturvasta ja sen toimivuudesta. Tutkimuksemme tukee sosiaaliturvajärjestelmän sekä Kelan etuuksien ja toiminnan kehittämistä.

Kelan tutkimusblogi

Tutkimusblogissa Kelan tutkijat ja vierailijat kirjoittavat tutkimuksistaan tiiviisti ja yleistajuisesti. Tutkimusblogissa julkaistaan myös tutkijoiden ajankohtaisia katsauksia eri aiheista sekä tutkijoiden näkemyksellisempiä kirjoituksia.

Tietopaketit

Tietopaketit kokoavat Kelan tutkimus- ja tilastotietoa eri aiheista tiiviisiin paketteihin, joista käyttäjä saa nopeasti yleiskuvan aiheesta. Aiheita voivat olla Kelan etuudet tai laajemmat ilmiöt.

Tutkimusjulkaisut Tietotarjottimessa

Tietotarjottimessa olevien tutkimusjulkaisujen esittely.

Kelan tutkimusohjelma 2023–2025

Kelan tutkimusyksikössä tehdään ajankohtaista, monitieteistä tutkimusta kansallisesti ja globaalisti tärkeistä teemoista. Tuotamme vaikuttavaa tutkimustietoa, jota yhteiskunnassa voidaan hyödyntää sosiaaliturvan ja terveysturvan kehittämisessä.

Tutkimushankkeet

Kelan tutkimus jäsentyy erilaisiin tutkimushankkeisiin. Tutkimushankkeet ohjaavat sitä, mihin aiheisiin ja aineistoihin tutkijat kulloinkin paneutuvat. Hankkeiden aiheita puolestaan ohjaa Kelan tutkimusohjelma.

Tutkijat

Kelan tutkimusyksikkö koostuu noin 60 tutkijasta. Löydät heidän yhteystietonsa ja erityisosaamisalueensa täältä.

Uusimmat tutkimusjulkaisut

Digitaalinen työ- ja toimintakykypolku pitkittyneesti ja hankalasti oireileville: Hankkeen tausta ja tuloksia

Työpaperi käsittelee pitkittyneiden ja hankalien tai toiminnallisten oireiden etäkuntoutuksen kehittämistä ja vaikuttavuuden tutkimusta.
Julkaistu: 16.4.2024

Long-Term Benzodiazepine Use and Risk of Labour Market Marginalization in Finland - A Cohort Study With Five-Year Follow-up

Bentsodiatsepiinien pitkäaikaiskäyttö ja työmarkkinoilta syrjäytymisen riski.
Julkaistu: 4.4.2024

Financial Burden of Medicines in Five Northern European Countries: A Decommodification Perspective

Lääkekulujen aiheuttama taloudellinen ahdinko viidessä Pohjois-Euroopan maassa.
Julkaistu: 21.3.2024

Muualla sivustolla

Tapahtumat

Kelan tietopalveluiden tapahtumat. Sivu sisältää muun muassa Kelan tutkimusyksikön tulevat tutkimusseminaarit ja -webinaarit.

Kelan tutkimusjulkaisutoiminta

Ohjeita Kelan tutkimusjulkaisusarjoissa julkaisemiseen.