Siirry sisältöön

Tutkimus

Kelan tutkimusyksikkö tuottaa ja tulkitsee tietoa Suomen sosiaaliturvasta ja sen toimivuudesta. Tutkimuksemme tukee sosiaaliturvajärjestelmän sekä Kelan etuuksien ja toiminnan kehittämistä.

Kelan tutkimusblogi

Tutkimusblogissa Kelan tutkijat ja vierailijat kirjoittavat tutkimuksistaan tiiviisti ja yleistajuisesti. Tutkimusblogissa julkaistaan myös tutkijoiden ajankohtaisia katsauksia eri aiheista sekä tutkijoiden näkemyksellisempiä kirjoituksia.

Tietopaketit

Tietopaketit kokoavat Kelan tutkimus- ja tilastotietoa eri aiheista tiiviisiin paketteihin, joista käyttäjä saa nopeasti yleiskuvan aiheesta. Aiheita voivat olla Kelan etuudet tai laajemmat ilmiöt.

Tutkimusjulkaisut Tietotarjottimessa

Tietotarjottimessa olevien tutkimusjulkaisujen esittely.

Kelan tutkimusohjelma 2023–2025

Kelan tutkimusyksikössä tehdään ajankohtaista, monitieteistä tutkimusta kansallisesti ja globaalisti tärkeistä teemoista. Tuotamme vaikuttavaa tutkimustietoa, jota yhteiskunnassa voidaan hyödyntää sosiaaliturvan ja terveysturvan kehittämisessä.

Tutkimushankkeet

Kelan tutkimus jäsentyy erilaisiin tutkimushankkeisiin. Tutkimushankkeet ohjaavat sitä, mihin aiheisiin ja aineistoihin tutkijat kulloinkin paneutuvat. Hankkeiden aiheita puolestaan ohjaa Kelan tutkimusohjelma.

Tutkijat

Kelan tutkimusyksikkö koostuu noin 60 tutkijasta. Löydät heidän yhteystietonsa ja erityisosaamisalueensa täältä.

Uusimmat tutkimusjulkaisut

Kuntoutuksen rekisteröitymismenettelyn ja palveluntuottajahaun toimivuus

Työpaperissa tarkastellaan kuntoutuksen rekisteröitymismenettelyn ja uuden palveluntuottajahaun toimivuutta.
Julkaistu: 20.11.2023

Kelan sydänkuntoutus – vakiintunutta ja toimivaa: Kuntoutuskurssien toteutuminen rekisteröitymismenettelyssä

Julkaisussa raportoidaan tuloksia tutkimuksesta, jossa selvitettiin Kelan sydänkuntoutuskurssien toteuttamiseen ja toimivuuteen liittyviä tekijöitä ja vaiheita yhdistäen kuntoutukseen osallistuvien henkilöiden eli asiakkaiden sekä kuntoutusta toteuttavien ammattilaisten näkökulmat.
Julkaistu: 20.11.2023

Kelan Oma väylä -kuntoutuksen ytimessä konkreettiset askeleet tulevaisuuteen: tuloksia kuntoutuksen toteutumisesta ja toimivuudesta

Julkaisussa raportoidaan tuloksia tutkimuksesta, jossa selvitettiin Kelan Oma väylä -kuntoutuksen toteuttamiseen ja toimivuuteen liittyviä tekijöitä ja vaiheita asiakkaiden ja palveluntuottajien näkökulmista.
Julkaistu: 20.11.2023

Muualla sivustolla

Tapahtumat

Kelan tietopalveluiden tapahtumat. Sivu sisältää muun muassa Kelan tutkimusyksikön tulevat tutkimusseminaarit ja -webinaarit.

Kelan tutkimusjulkaisutoiminta

Ohjeita Kelan tutkimusjulkaisusarjoissa julkaisemiseen.