FPA:s faktaportalGå till innehållet

Projektet Muutos II

Publicerad 1.1.2020Ändrad 7.3.2024

I projektet Muutos II undersöks de reformer som gäller ordnandet av FPA:s rehabilitering: registreringsförfarandet, produktifieringen, eller genomförandet av nya servicebeskrivningar, samt de nya formerna för hänvisning till och ansökning om rehabilitering. Projektstudierna är multiperspektivistiska och multimetodologiska implementeringsstudier, dvs. verkställighetsstudier.

Projektet Muutos II består av två omfattande forskningshelheter: undersökning av registreringsförfarandet (REKKU) och undersökning av NUOTTI-coachningens utfall. Bägge helheterna inkluderar flera delstudier som genomförs av olika forskargrupper.

REKKU-undersökningen omfattar två delstudier: Undersökningen om genomförandet och verkställigheten av rehabilitering enligt de nya servicebeskrivningarna utförs av FPA:s forskning i samarbete med yrkeshögskolan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (XAMK) och undersökningen om priser och marknader utförs av FPA:s forskningsenhet.

Undersökningen av NUOTTI-coachningens utfall omfattar tre delstudier: Yrkeshögskolan Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) undersöker hänvisningen till samt utfallet och effekterna av tjänsten, FPA:s forskning undersöker ansökan till tjänsten och rehabiliteringsinstitutet vid yrkeshögskolan Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK) undersöker interaktionen vid muntlig ansökan till tjänsten.

Forskare

Projektperiod

1.1.2020–31.12.2023

Samarbetspartner

Dela den här artikeln

Dela sidan på Twitter Dela sidan på Facebook Dela sidan på LinkedIn