FPA:s faktaportalGå till innehållet

Priser och marknader i FPA-rehabiliteringens registreringsförfarande

Publicerad 1.7.2022Ändrad 8.3.2024

FPA ordnar och organiserar flera olika rehabiliteringstjänster som skaffas från privata rehabiliteringsföretag. FPA skaffar största delen av sina tjänster genom offentligt anbudsförfarande, där producenterna konkurrerar med antingen priset eller en kombination av pris och kvalitet. I den här undersökningen granskas fördelarna och nackdelarna med två FPA-upphandlingsförsök i jämförelse med traditionellt anbudsförfarande:

  1. Försök med registreringsförfarande (REKKU), där det traditionella anbudsförfarandet ersätts med ett registreringsförfarande där FPA fastställer villkoren och priserna för registreringen till tjänsterna.
  2. Försök med två priser, där FPA betalar serviceproducenten ett 20 procent högre pris om de av FPA fastställda kvalitetsfaktorerna realiseras på FPA:s kurs.

Syftet med undersökningen är att besvara den centrala forskningsfrågan: vilka fördelar och nackdelar har försöken med registreringsförfarande och två priser haft i jämförelse med det traditionella anbudsförfarandet?

Forskare

Projektperiod

1.7.2022–31.12.2023

Dela den här artikeln

Dela sidan på Twitter Dela sidan på Facebook Dela sidan på LinkedIn