Kelan tietotarjotinSiirry sisältöön

Nuoret-hanke

Julkaistu 1.3.2009Päivitetty 7.3.2024

Hankkeessa tutkitaan nuorten etuuksien ja palveluiden, erityisesti Kelan kuntoutusetuuksien, käytön kehitystä. Hankkeessa huomioidaan vuonna 2019 voimaan tullut lakimuutos, jonka tavoitteena on, että opiskelun ja työelämän ulkopuolella tai muutoin syrjäytymisvaarassa olevat nuoret pääsevät entistä joustavammin Kelan ammatilliseen kuntoutukseen ja siten etenemään opiskelu- ja työllistymispolulla.

Osana hanketta seurataan kehitystä etenkin nuorten sairausperusteisissa toimeentuloetuuksissa, kuten työkyvyttömyyseläkkeissä, ja tarkastellaan nuorten etuuspolkuja ja siirtymiä mm. ammatillisen kuntoutuksen päätyttyä.

Hankkeeseen sisältyy Espoon kaupungin ja THL:n kanssa toteutettava yhteistyötutkimus, jossa kokonaisen ikäkohortin tietoja yhdistelemällä tutkitaan etuus- ja palvelupolkuja ja syrjäytymisen riski- sekä suojatekijöitä lapsuudesta lähtien. Hankkeessa toteutetaan myös rekisteriseurantatutkimus Kelan erityispalveluun (MAP=moniammatillinen palvelu ja ASVA=asiakkuusvastaavapalvelu) ohjautuneista ja palveluun päätyneistä nuorista vuodesta 2019 alkaen.

Tutkijat

Hankkeen kesto

1.3.2009–31.12.2024

Hankkeen tuloksia

Jaa tämä artikkeli

Jaa sivu Twitteriin Jaa sivu Facebookiin Jaa sivu LinkedIniin