Siirry sisältöön

”Pahoittelen Madame, mutta teidän aiheenne pelottaa meitä.”

Sari Kehusmaa, Minna Ylikännö
Julkaistu 3.10.2013

Salossa on lyhyessä ajassa tapahtunut voimakas elinkeinorakenteen muutos, kun Nokia Oyj sulki matkapuhelintehtaan paikkakunnalla. Muuttuva Salo 2013–2023 -tutkimuksessa tarkastellaan, millaisia vaikutuksia laajamittaisella rakennemuutoksella on yksilöiden ja alueen hyvinvointiin.

Kelan tutkimusosaston ja Turun yliopiston yhteistyössä toteuttamassa tutkimuksessa kerätään kyselyllä tietoa salolaisten työttömyydestä, toimeentulosta, hyvinvoinnista ja terveydestä. Lisäksi selvitetään alueen taloudellista kehitystä ja Saloon kohdennettujen tukitoimien vaikuttavuutta sekä seurataan julkisen palvelutarjonnan muutoksia kymmenen vuoden ajan (2013–2023).

Hankkeessa tehtiin keväällä laaja kysely, jonka tuloksista raportoidaan alkuvuodesta 2014.

Tutkimushankkeelle on avattu myös omat nettisivut, joilta löytyy mm. blogi. Blogissa valt. yo Roosa Jolkkonen kertoo, millainen oli hänen tiedonkeruumatkansa Ranskassa. Jolkkonen keräsi pro gradu -tutkielmaansa varten vertailuaineistoa Pariisin pohjoispuolella sijaitsevassa Aulnay-sous-Bois’ssa, jossa sijaitsee PSA Peugeot-Citroënin tehtaat. Myös siellä on koettu massairtisanomisia.

Lisätietoja:
Sari Kehusmaa puh. 020 634 2866, etunimi.sukunimi@kela.fi
Minna Ylikännö, puh. (02) 333 8896, etunimi.sukunimi@utu.fi

Jaa tämä artikkeli
Jaa sivu Twitteriin Jaa sivu Facebookiin Jaa sivu LinkedIniin