FPA:s faktaportalGå till innehållet

Undersökningen FPA på sjukhuset

Publicerad 1.9.2021Ändrad 7.3.2024

I undersökningen utreds vilken betydelse utvecklingen av partnerskapet mellan FPA och den specialiserade sjukvården samt de nya verksamhetsmodellerna har för organisationernas verksamhet i rehabiliteringsprocessen, för klientens rehabiliteringskedja och för hur den utfaller.

Målet är att producera information som bidrar till utvecklingen av rehabiliteringssamarbetet mellan FPA och den specialiserade sjukvården. Med hjälp av den information som produceras är det möjligt att tydliggöra betydelsen av den nya verksamhetsmodellen och den nya typen av partnerskap för identifiering av rehabiliteringsbehov, hänvisning till rehabilitering och för en smidig rehabiliteringskedja. Utifrån detta kan man införa behövliga ändringar i samarbetspraxisen och möjliggöra rättidig rehabilitering och en optimal rehabiliteringsprocess för klienten.

I undersökningen beskrivs samarbetet mellan FPA och den specialiserade sjukvården i början av utvecklingsprojektet, erfarenheter och bedömningar av FPA:s projektanställda och sakkunniga inom den specialiserade sjukvården samt klientprocessens smidighet i början och slutet av projektet. Dessutom beskrivs uppgifter om rehabilitering från FPA:s förmånsregister i början och slutet av projektet.

Forskare

Projektperiod

1.9.2021–31.3.2023. Projektet har avslutats.

Dela den här artikeln

Dela sidan på Twitter Dela sidan på Facebook Dela sidan på LinkedIn