FPA:s faktaportalGå till innehållet

Ansökan om forskningsfinansiering

Publicerad 8.4.2022

Forskningsfinansiering söks på en blankett för ansökan om finansiering. Till blanketten fogas en separat forskningsplan på högst 10 sidor och en meritförteckning för den ansvariga forskaren och andra personer som spelar en central roll i projektet. Forskningsplanen kan vara finsk-, svensk- eller engelskspråkig. Finansieringsansökan ska lämnas in som en PDF-fil och övriga dokument (forskningsplan, meritförteckningar och andra bilagor) som en separat pdf-fil, via e-post till FPA:s registratorskontor. Bristfälligt ifyllda eller försenade ansökningar behandlas inte.

Blankett för ansökan om finansiering (pdf)

  • Fyll i ansökan om finansiering
    • Om det inom den organisation där forskningen utförs krävs ett beslut av ledningsgruppen, en chef eller motsvarande, ska uppgifter om beslutet antecknas i punkt 12 (Forskningstillstånd) på blanketten. 
    • Om forskningen förutsätter tillstånd att använda registermaterial eller andra forskningsmaterial, och tillstånd för detta redan finns (punkt 13 på blanketten), ska de fogas till ansökan. Om registeruppgifter från FPA används i forskningen ska forskningsteamet ha tillstånd från FPA för att de här uppgifterna ska få tas fram och användas.  
    • Om forskningen förutsätter en forskningsetisk förhandsbedömning, ska uppgifterna i ett utlåtande av Forskningsetiska delegationen antecknas i punkt 14 på blanketten och utlåtandet fogas till ansökan. Om det inte finns något utlåtande ska man redogöra för detta (i punkt 14).
  • Till blanketten ska fogas en separat, högst tio sidor lång forskningsplan och meritförteckningar för den ansvariga forskaren och andra personer som är centrala för projektet och vid behov en publikationsförteckning. Forskningsplanen kan vara skriven på finska, svenska eller engelska. Ansökan om finansiering ska lämnas in med övriga dokument (forskningsplan, meritförteckningar och andra bilagor) som en enda pdf-fil, som skickas per e-post till FPA:s registratorskontor. Ofullständigt ifyllda eller försenade ansökningar behandlas inte. 

Finansiering kan sökas även om alla tillstånd och utlåtanden ännu inte har fåtts, men de måste skickas till FPA innan ett avtal om beviljande av finansiering kan undertecknas.

I forskningsprojekten ska Forskningsetiska delegationens (tenk.fi) anvisningar följas. Ett villkor för ett positivt beslut om finansiering är att de etiska frågorna hanteras på ett adekvat sätt.

 

Dela den här artikeln

Dela sidan på Twitter Dela sidan på Facebook Dela sidan på LinkedIn