FPA:s faktaportalGå till innehållet

Anvisning för lägesbilden

Den här anvisningen ger tips om hur man gör val i

  • Områdets lägesbild
  • Index för arbetsoförmåga.

Via länken Beskrivning kommer du till rapportens beskrivning med information bland annat om materialet, variablerna och klassificeringarna.

Menyer

I rapporten kan du själv välja parametrar i menyerna till höger.

  • I rullgardinsmenyn kan du göra ett val åt gången.
  • I listrutan kan du göra flera val samtidigt genom att hålla ned Ctrl-knappen. De valda alternativen visas med grå färg.

Välja tidsperiod

Du kan välja en tidsperiod genom att klicka på önskad tidpunkt på x-axeln i tidsseriefiguren. Den valda tidsperioden visas i det övre högra hörnet av rapporten.

Visa rapporten i helskärmsläge

För att ändra till helskärmsläge trycker du på ikonen Gå till helskärmsläge (dubbelpil) i det övre vänstra hörnet av rapporten. Tryck på Esc för att lämna helskärmsläget.

Återställa rapportens förvalda alternativ

Om du har gjort egna val i rapporten och vill återställa de förvalda alternativen trycker du på ikonen Återställ förvalda alternativ (cirkelpil) i det övre vänstra hörnet av rapporten och sedan på OK.

Kopiera länk till rapporten

Om du vill kopiera en länk till rapporten ska du kopiera länken nedan med hjälp av musens högra knapp. Länken kan inte kopieras från webbläsarens adressfält.

Problem och respons

Om problem uppstår kan du stänga webbläsaren och öppna den på nytt. Om problemet inte löser sig kan du kontakta FPA:s statistiktjänst på e-postadressen tilastot@kela.fi.

Du kan också skicka respons till statistiktjänsten om databasrapporternas funktioner och innehåll.

Dela den här artikeln

Dela sidan på Twitter Dela sidan på Facebook Dela sidan på LinkedIn