Kelan tietotarjotinSiirry sisältöön

Korkeasti koulutetut saavat usein kaksi lasta: enintään keskiasteen koulutuksen saaneilla yleistyvät sekä lapsettomuus että suuret lapsiluvut

Julkaistu 1.1.2022

Tiivistelmä

Elinikäinen lapsettomuus on yleistynyt ennen kaikkea niillä miehillä ja naisilla, joilla ei ole korkea-asteen koulutusta. Suomessa lapsettomaksi jäävien osuudet ovat kansainvälisesti korkeita.

Samalla kuitenkin myös suuret lapsiluvut ovat yleistyneet enintään keskiasteen koulutuksen saaneilla. Lopullinen lasten määrä on heillä yhä useammin kolme, neljä tai suurempi. Tämä on yhteydessä siihen, että suuri osa heistä saa lapsia useamman kuin yhden kumppanin kanssa.

Korkeasti koulutetut miehet ja naiset saavat muita useammin täsmälleen kaksi lasta. Sekä lapsettomuus että suuret lapsiluvut ovat heillä selvästi harvinaisempia kuin matalammin koulutetuilla, eivätkä ne ole yleistyneet.

Lue koko julkaisu (fluxconsortium.fi)

Tekijät

Marika Jalovaara, Anneli Miettinen

Lisätietoja julkaisusta

  • Vertaisarvioitu: ei.
  • Avoin saatavuus: kyllä.
  • Koko viite: Jalovaara, M., & Miettinen, A. (2022). Korkeasti koulutetut saavat usein kaksi lasta: enintään keskiasteen koulutuksen saaneilla yleistyvät sekä lapsettomuus että suuret lapsiluvut (Tietoa päätösten tueksi 1/2022). FLUX Consortium. https://fluxconsortium.fi/fi/korkeasti-koulutetut-saavat-usein-kaksi-lasta-enintaan-keskiasteen-koulutuksen-saaneilla-yleistyvat-seka-lapsettomuus-etta-suuret-lapsiluvut/

Jaa tämä artikkeli

Jaa sivu Twitteriin Jaa sivu Facebookiin Jaa sivu LinkedIniin