Kela’s Info TraySkip to content

News

Kela’s Info Tray portal receives international recognition

Kela was also recognised for the services provided to Ukrainian refugees and its new online calculator for family leaves.
Published: 17.4.2024

Sote-valiokunnan jäsenet haastattelussa, osa 6: kansanedustaja Oskari Valtola

Petteri Orpon hallitusohjelmassa uudistetaan sosiaaliturvaa. Kysymme sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäseniltä heidän näkemyksistään – minkälaisia muutoksia tarvitaan ja mistä halutaan pitää kiinni? Tässä osassa kysymyksiin pääsee vastaamaan kokoomuksen kansanedustaja Oskari Valtola.
Published: 15.4.2024

New Kelasto report provides more detailed information on use of parental leave

Data on daily allowances for parents are examined by the child’s year of birth. The report answers questions such as how many fathers take parental leave and for how many days.
Published: 11.4.2024

Kela's research blog

Miten kuntoutuksen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiostrategian visiota viedään käytäntöön Kelan tutkimuksessa?

Kuntoutuksen TKI-strategia viitoittaa tietä kuntoutuksen ja sen tutkimuksen kehittämiselle. Kelalla merkittävänä kuntoutustoimijana on suuri vastuu strategian toteuttamisessa. Yksi keskeinen ehdotus on kuntoutuksesta kertovan tietopohjan vahvistaminen, jossa Kelalla on vahva rooli.
Published: 12.4.2024

Kelan kuntoutuspalvelut ovat asiakaslähtöisiä

Kelan järjestämän kuntoutuksen asiakkaat olivat Kaari-kyselyn perusteella pääasiassa tyytyväisiä kuntoutuspalvelujen asiakaslähtöisyyteen vuosina 2021 ja 2022. Eri kuntoutusmuotojen välillä oli kuitenkin pieniä eroja tyytyväisyydessä. Moniammatillisen yksilökuntoutuksen asiakkaat suhtautuivat asiakaslähtöisyyteen muita asiakkaita myönteisemmin. Kriittisimpiä olivat ammatillisen kuntoutuksen asiakkaat. 
Published: 3.4.2024

Ekosysteemiajattelu auttaa kehittämään palveluita, jotka vastaavat nuorten oikeisiin tarpeisiin

Nuorten palveluiden kehittämisessä tyydytään asiantuntijoiden mukaan liian usein toteuttamaan vain lainsäädännön vaatimuksia, ei nuorten todellisia tarpeita. Eri palveluita tuottavat organisaatiot tuntevat toistensa toimintaa heikosti, ja yhteistyö on kankeaa. Toimijoiden poteroitumista voisi ehkäistä ekosysteemiajattelulla.
Published: 25.3.2024

Topical

Tammi–maaliskuussa 2024 yksityislääkärin vastaanoton kustannuksia korvattiin lähes 700 000 henkilölle

Korvausta yksityislääkärin vastaanoton kustannuksista sai tammi–helmikuussa 2024 noin 7 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Yksityisen sairaanhoidon Kela-korvaukset suurenivat 1.1.2024.
Published: 28.2.2024

Puheenvuoro: Digisyöttöjä asiakkaan ja ammattilaisen lapaan

Hyvinvointialueet ovat itseoikeutetusti keskustelun ytimessä, kun etsimme parhaita ratkaisuja soten digitalisaatioon ja toimiviin tietojärjestelmiin. Mutta entä kun syöpähoidoissa on käytävä toisella puolella Suomea tai hoitoon hakeuduttava kesken viikonloppureissun? Sujuva tiedonkulku ja digiasiointi on varmistettava kaikissa tilanteissa.
Published: 13.3.2024

Mikrosimulointi: Sosiaaliturvaleikkaukset iskevät jo ennestään pienituloisiin nuoriin

Vuonna 2024 toteutuvat sosiaaliturvan muutokset kohdistuvat voimakkaasti jo ennestään pienituloisiin nuoriin. Nuorillakin pienituloisuus ja sosiaaliturvamuutosten vaikutusten voimakkuus kuitenkin vaihtelee esimerkiksi nuoren perhetyypin ja sosioekonomisen aseman mukaan.
Published: 23.1.2024

Events

Events

Kela's Information Services arranges various events during the year. Most of them are seminars and webinars on various topical research questions arranged by Kela's Research Unit.