FPA:s faktaportalGå till innehållet

Statistik från Kanta finns nu i FPA:s faktaportal

Publicerad 8.3.2024Ändrad 8.3.2024

I Kanta-tjänsterna finns samlat social- och hälsovårdens patient- och klientuppgifter samt recept. Statistiken i FPA:s faktaportal uppdateras månatligen.

FPA:s Kanta-tjänster används i stor omfattning inom såväl den offentliga som den privata social- och hälsovården. FPA följer upp och statistikför användningen av tjänsterna och mängden data som har lagrats i dem. Uppgifterna hämtas från Kanta-tjänsternas logguppgifter och register.

I Kanta-tjänsterna finns samlat social- och hälsovårdens patient- och klientuppgifter samt recept. Av dessa uppgifter tar man fram statistik över nyckeltalen i Kanta-tjänsterna, det totala antalet uppgifter som lagrats i Kanta-tjänsterna, utnyttjandet av uppgifterna och användningen av MittKanta. Statistiken uppdateras månatligen.

Läs mer om Kanta-statistiken:

Utnyttjande av uppgifterna i Kanta-tjänsterna

Mängden data som lagrats i Kanta-tjänsterna

Användningen av MittKanta

I faktaportalen kommer det i fortsättningen att finnas mer omfattande statistik om Kanta-tjänsterna.

Tillhandahållare av social- och hälsovårdstjänster kan begära statistik på övergripande nivå

Tillhandahållare av social- och hälsovårdstjänster, såsom välfärdsområden, kan avgiftsfritt be FPA:s Kanta-tjänster om statistiska uppgifter på övergripande nivå för att stöda uppföljningen och planeringen av den egna produktionen av tjänster.

Anvisningar för begäran om statistikuppgifter (Kanta.fi)

Dela den här artikeln

Dela sidan på Twitter Dela sidan på Facebook Dela sidan på LinkedIn