Kelan tietotarjotinSiirry sisältöön

Tasa-arvoisemman Suomen tarina

Julkaistu 5.12.2017

100-vuotiaan Suomen ja 80-vuotiaan Kelan kunniaksi halusimme pohtia, miten kehittyvä sosiaaliturva on vaikuttanut Suomeen ja suomalaisiin.

Itsenäisen Suomen sosiaaliturva on muotoutunut vuosikymmenten kuluessa pala kerrallaan. Nykyaikaisen hyvinvointivaltion rakentuminen alkoi vuoden 1922 köyhäinhoitolaista. Tulevina vuosikymmeninä valtio alkoi tarjota erilaisia tukia vanhuksille, lapsiperheille, sairastuneille, työttömille ja opiskelijoille. Samalla sosiaali- ja terveyspalvelut kehittyivät.

Kelan tutkijat äänestivät, mitkä ovat maamme historian sosiaaliturvauudistuksista kaikkein tärkeimmät. Näiden 10 uudistuksen merkitys on ollut suuri: ne ovat osaltaan tehneet suomalaisista tasa-arvoisempia, terveempiä, paremmin voivia ja vauraampia kuin ennen. Ilman niitä Suomi ei olisi se yhteiskunta, jollaisena sen nyt tunnemme.


 

100-vuotiaan Suomen ja 80-vuotiaan Kelan kunniaksi Kelan tutkijat äänestivät maamme historian 10 merkittävintä sosiaaliturvauudistusta. Tässä sarjassa pohdimme, miten ne ovat vaikuttaneet suomalaiseen yhteiskuntaan. Tutustu myös aiempiin kirjoituksiin.

Jaa tämä artikkeli

Jaa sivu Twitteriin Jaa sivu Facebookiin Jaa sivu LinkedIniin