Siirry sisältöön

Tutkimuksellinen työpaja 16.6.2023: puheterapia ja lasten vaativa lääkinnällinen kuntoutus

Julkaistu 26.5.2023Päivitetty 4.8.2023

Kutsumme logopedian tutkimustahoja tutkimukselliseen työpajaan perjantaina 16.6.2023 klo 9–12. Työpaja järjestetään verkossa.

Työpajassa esittelemme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen lasten puheterapiaan liittyvää tutkimusajatusta, jonka jälkeen käymme osallistujien kanssa fasilitoitua keskustelua tutkimuksesta. Toivomme työpajassa kuulevamme ajatuksia erityisesti tutkimuksen toteuttamismahdollisuuksista.

Työpajan jälkeen teemme Kelassa päätöksen siitä, avataanko tästä aihealueesta tutkimushaku.

Työpajassa keskitymme esiteltävän tutkimusajatuksen käsittelyyn. Tarkoituksena ei ole käydä yleisempää keskustelua vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen puheterapiasta tai puheterapiaan liittyvistä muista tutkimustarpeista.

Esiteltävän tutkimusajatuksen näkökulmana on puheterapian, ja erityisesti puheterapiassa asetettujen tavoitteiden, vaikutukset lasten arjessa suoriutumisessa ja osallistumisessa.

Mahdollinen tutkimus olisi Kuntoutuksen vaikuttavuus -tutkimusohjelman osatutkimus. Tutkimusohjelma (2022–2025) käsittää neljä osatutkimusta ja sitä rahoittaa Kela. Tutkimuksista kaksi on jo käynnistynyt. Tutkimusohjelmaa koordinoi erikoistutkija Saija Karinkanta.

Tervetuloa!

Aika

Perjantai 16.6.2023 klo 9–12.

Paikka

Verkossa.

Jaa tämä artikkeli
Jaa sivu Twitteriin Jaa sivu Facebookiin