FPA:s faktaportalGå till innehållet

Ansök om FPA:s pro gradu-pris för en 2023 godkänd avhandling som behandlar den sociala tryggheten

Publicerad 1.2.2024Ändrad 1.2.2024

FPA beviljar för första gången ett pris för en förtjänstfull pro gradu- eller magisteravhandling. Prissumman är 2 000 euro. Ansök om priset senast 28.3.2024.

FPA:s pro gradu-pris ges för en vetenskapligt högklassig pro gradu- eller magisteravhandling med ett tema som är intressant med tanke på den sociala tryggheten.

Man forskar i den sociala tryggheten inom många olika ämnen och utbildningsprogram. Därför har FPA inte begränsat avhandlingens forskningsområde, men avhandlingen ska behandla systemet för social trygghet.

– Vi stiftade FPA:s pro gradu-pris eftersom vi vill uppmuntra studerande inom olika forskningsgrenar att ta itu med frågor som gäller den sociala tryggheten. Det kan ju hända att vissa av de nominerade pristagarna är blivande forskare hos FPA, säger Hennamari Mikkola, chef för forskningsenheten vid FPA.

Handledare och granskare av avhandlingar kan nominera pristagare, och även skribenterna själva kan nominera sin avhandling till priset. Avhandlingen ska ha godkänts under 2023.

Nomineringarna till pristagare ska skickas per e-post till adressen gradupalkinto@kela.fi senast 28.3.2024.

Ytterligare information

Frågor som gäller pro gradu-priset kan skickas till adressen gradupalkinto@kela.fi.

FPA:s pro gradu-pris | FPA:s faktaportal

 

Dela den här artikeln

Dela sidan på Twitter Dela sidan på Facebook Dela sidan på LinkedIn