FPA:s faktaportalGå till innehållet

Områdets lägesbild finns nu även på svenska och engelska

Publicerad 29.3.2023Ändrad 16.8.2023

Syftet med lägesbilden för området är att anställda inom välfärdsområdena ska få ökad kunskap om situationen inom det egna välfärdsområdet utifrån FPA:s uppgifter. Lägesbilden finns nu även på svenska och engelska.

Hur många personer får grundläggande utkomststöd i mitt välfärdsområde? Hur ser situationen i området ut jämfört med andra välfärdsområden och landet som helhet? Hur fördelar sig FPA:s förmåner per kommun inom välfärdsområdet?

Områdets lägdesbild ger svar på bland annat dessa frågor på ett överskådligt sätt. Syftet med lägesbilden är att anställda inom välfärdsområdena ska få ökad kunskap om situationen inom det egna välfärdsområdet utifrån FPA:s uppgifter.

Med hjälp av lägesbilden kan man se uppgifter om mottagare av FPA-förmåner samt om utbetalda förmåner och genomsnittliga förmånsbelopp enligt välfärdsområde och kommun. Områdets lägesbild visar uppgifter om antalet mottagare, utbetalda förmåner och mottagarnas andel av befolkningen för nästan alla FPA-förmåner samt mer omfattande uppgifter om det grundläggande utkomststödet och arbetsmarknadsstödet som delfinansieras av kommunerna samt om sjukpensioner och yrkesinriktad rehabilitering. För sjukpension och yrkesinriktad rehabilitering kan man också se uppgifter om avgörandena.

Lägesbilden finns nu även på svenska och engelska. Du kan välja språkversion via språkvalet uppe till höger i Faktaportalen.

Läs mer:

Områdets lägesbild, det svenskspråkiga versionen

Områdets lägesbild, det finskspråkiga versionen

Områdets lägesbild, det engelskspråkiga versionen

Dela den här artikeln

Dela sidan på Twitter Dela sidan på Facebook Dela sidan på LinkedIn