FPA:s faktaportalGå till innehållet

FPA:s forskningspublikationsserier

Publicerad 12.4.2022

Nätversioner av seriepublikationerna finns gratis tillgängliga i publikationsarkivet Helda (helda.helsinki.fi). Tryckta versioner kan beställas i Helda eller per e-post på julkaisut@kela.fi.

Forskning kring social trygghet och hälsa

Till serien godkänns manuskript som uppfyller kriterierna för högklassig vetenskaplig forskning. Manuskripten ska visa att skribenten har gedigna kunskaper i ämnesområdet. De ska grunda sig på en solid, teoretiskt motiverad empirisk studie eller teoretisk-begreppslig analys.

Kollegialt granskad. Serien utkommer både i tryckt och elektronisk form.

Social trygghet och hälsa: rapporter

Till serien godkänns manuskript som till sin karaktär är teoretiska eller empiriska studier eller översikter och som har en mer begränsad bakgrundsteckning än publikationerna i Forskningsserien.

Kollegialt granskad. Serien utkommer endast i elektronisk form.

Temaböcker

Till serien godkänns manuskript som är samlingsverk som rapporterar om forskningsrön. Publikationerna i serien är ofta tvärvetenskapliga.

Kollegialt granskad. Serien utkommer både i tryckt och elektronisk form.

Arbetspapper

Till serien godkänns presentationer, utredningar, korta litteraturöversikter samt metod- eller materialbeskrivningar som gäller preliminära forskningsrön. Publikationerna i serien kan också behandla till exempel aktuella frågor.

Serien utkommer endast i elektronisk form.

Fristående publikationer

Vi publicerar också efter egen prövning verk utanför de ovannämnda serierna. Fristående publikationer granskas kollegialt vid behov.

Kollegial granskning

Forskning kring social trygghet och hälsa, Social trygghet och hälsa: rapporter och Temaböcker granskas kollegialt så att två oberoende sakkunniga ger ett skriftligt utlåtande om manuskripten.

I de kollegialt granskade forskningspublikationer som FPA ger ut används Vetenskapliga samfundens delegations märke för kollegialt granskade vetenskapspublikationer och redaktionen för FPA:s forskningspublikationer har förbundit sig att iaktta de villkor som gäller för användningen av märket.

Dela den här artikeln

Dela sidan på Twitter Dela sidan på Facebook Dela sidan på LinkedIn