Kelan tietotarjotinSiirry sisältöön

Taskutilasto 2023 on ilmestynyt – tunnetko sen ja Kelan muut tilastojulkaisut?

Julkaistu 7.6.2023Päivitetty 9.6.2023

Kela julkaisee vuosittain kolme eri laajuista tilastokoostetta, jotka kattavat kaikki Kelan etuudet. Näistä on nyt julkaistu keskimmäinen eli Taskutilasto 2023, joka sisältää myös arvion kuluvan vuoden etuusmenoista.

Taskutilasto 2023 on tiivis tietopaketti Kelan hoitamasta sosiaaliturvasta. Julkaisu tarjoaa taulukoina ja kuvioina keskeiset tiedot kustakin Kelan maksamasta etuudesta ja sen saajista. Mukana on vertailutietoa myös muiden organisaatioiden järjestämästä sosiaaliturvasta.

Taskutilasto julkaistaan erikseen suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Vuonna 2022 Kela maksoi etuusmenoja 16,27 miljardia euroa. Taskutilastossa esitetyn arvion mukaan summa tulee nousemaan tänä vuonna 16,87 miljardiin euroon.

Kuvaaja: etuusmenot vuonna 2022 ja arvio vuodesta 2023 sekä maksetut työttömyysetuudet 2010–2022 (vuoden 2022 rahana). Kuvasta näkee, että Kelan etuusmenojen arvioidaan kääntyvän kasvuun vuonna 2023, vaikka etenkin työttömyysturvan menot ovat viime vuosina pienentyneet.
Suurin muutos oli työttömyysturvan menoissa. Vuoteen 2021 verrattuna Kelan työttömyysetuuksien menot pienenivät 14 prosentilla. Eniten eli 35 prosenttia pienenivät peruspäivärahan menot.

Myös esimerkiksi yleisen asumistuen saajamäärä väheni vuonna 2022 hieman edellisvuodesta.

Kelan tilastollinen vuosikirja ilmestyy marraskuussa

Maaliskuussa julkaistu Kelan hoitama sosiaaliturva 2022 -kooste kokoaa keskeisimmät etuuksien maksutiedot edelliseltä vuodelta.

Loppuvuodesta julkaistava Kelan tilastollinen vuosikirja on kattava tietopaketti Kelan hoitamasta sosiaaliturvasta. Julkaisu sisältää keskeiset tilastot etuuksien saajista ja maksetuista euroista sekä kuvaukset etuuksien sisällöstä ja määräytymisperusteista. Myös vuosikirja julkaistaan kolmella kielellä.

Näiden yleisjulkaisujen lisäksi Kela tuottaa useita aiheenmukaisia tilastojulkaisusarjoja.

Tuoreimmat Kelan tilastotiedot ovat saatavilla tilastotietokanta Kelastosta, josta voi hakea tietoa myös kuukausitasolla.

Lue lisää:

Jaa tämä artikkeli

Jaa sivu Twitteriin Jaa sivu Facebookiin Jaa sivu LinkedIniin