Kelan tietotarjotinSiirry sisältöön

Työllisyyden kuntakokeilujen tilannekuva on nyt entistä kattavampi

Julkaistu 19.12.2022Päivitetty 23.1.2023

Työllisyyden kuntakokeilujen tilannekuvaa on täydennetty uusilla tiedoilla. Perustoimeentulotuen saajien määrää voi nyt tarkastella myös kuntatasolla. Perustoimeentulotuen rinnalle tilannekuvaan on lisätty kunnan osarahoittama työmarkkinatuki. Myöhemmin palvelua täydennetään vielä ammatillisella kuntoutuksella.

Työllisyyden kuntakokeilujen tilannekuva näyttää kartan ja mittareiden avulla perustoimeentulotuen ja kunnan osarahoittaman työmarkkinatuen saajien lukumäärän kehitystä työllisyyden kuntakokeiluun kuuluvilla alueilla suhteessa vertailuajankohtaan. Tilannekuvassa voi myös verrata kuntakokeiluihin kuuluvia alueita kokeiluun kuulumattomiin alueisiin.

Kela julkaisi työllisyyden kuntakokeilujen tilannekuvan toukokuussa 2022. Nyt palveluun on lisätty perustoimeentulotuen kuntavertailu kokeilualuevertailujen ohelle. Lisäksi perustoimeentulotuen rinnalle on tuotu kunnan osarahoittama työmarkkinatuki.

Kuntakokeilussa tarkastellaan alle 30-vuotiaita työttömiä, maahanmuuttajia tai vieraskielisiä työnhakijoita, joiden kotikunta on kokeilualueella ja jotka eivät ole oikeutettuja ansiosidonnaiseen päivärahaan. Tilannekuvan muutosmittareiksi on siksi erikseen nostettu nuoret ja vieraskieliset saajat. Kartta esittää etuuden saajien osuuden väestöstä alueittain. Tilannekuvassa voi tarkastella muutoksia kahden vuoden ajalta.

– Tilannekuva täydentää mittaristoa, jonka työ- ja elinkeinoministeriö ja KEHA-keskus ovat laatineet kuntakokeilujen tietoportaaliin. Lisäksi se antaa kunnille ja TE-toimistoille lisätietoa suunnittelun ja päätöksenteon tueksi, sanoo etuustietovaraston tuoteomistaja Eija Mäki-Shabani Kelan tietopalveluista.

Tutustu palveluun:

Työllisyyden kuntakokeilujen tilannekuva

Jaa tämä artikkeli

Jaa sivu Twitteriin Jaa sivu Facebookiin Jaa sivu LinkedIniin