Siirry sisältöön

Työllisyyden kuntakokeilujen tilannekuva

Päivitetty 19.1.2023

Työllisyyden kuntakokeilujen tilannekuva tarjoaa visuaalisessa muodossa tietoja siitä, paljonko perustoimeentulotuen, kunnan osarahoittaman työmarkkinatuen ja ammatillisen kuntoutuksen saajia kuntakokeilualueilla on ja miten saajien lukumäärät ovat muuttuneet. Lisäksi tilannekuvassa voi tarkastella ammatillisen kuntoutuksen ratkaisumäärien kehitystä.

Linkki datavisualisointiin

Kuntakokeilun piiriin kuuluvat ne työttömät ja työlllistymistä edistävässä palvelussa olevat työnhakijat, jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan.

Lisäksi sen piiriin kuuluvat kaikki alle 30-vuotiaat työnhakijat sekä maahanmuuttajat tai vieraskieliset, joiden kotikunta on kokeilualueella ja jotka ovat joko työttöminä tai työlllistymistä edistävässä palvelussa. Tilannekuvan muutosmittareiksi on siksi valittu nuoret ja vieraskieliset etuuden saajat.

Tilannekuvassa voi tarkastella erikseen kaikkia, nuoria ja vieraskielisiä saajia. Ammatillisessa kuntoutuksessa ja sen ratkaisuissa voi tarkastella vain kaikkia ja nuoria saajia.

Tilannekuvassa voi myös verrata kuntakokeiluihin kuuluvia alueita kokeiluun kuulumattomiin alueisiin. Tilannekuvan kartta esittää etuuden saajien osuuden väestöstä alueittain. Muutoksia voi tarkastella kahden vuoden ajalta.

Tilannekuvan dokumentaatio aiheittain

Jaa tämä artikkeli
Jaa sivu Twitteriin Jaa sivu Facebookiin