Kelan tietotarjotinSiirry sisältöön

Kuntoutus- ja osittaisten työkyvyttömyysetuuksien käyttö lisääntyy – miten työssäolo?

Julkaistu 25.9.2017

Tiivistelmä

Johdanto

Viime vuosina on säädetty useita työhön paluun edistämiseen tähtääviä lakeja. Selvitimme sairausvakuutuslain ja työterveyshuoltolain vuoden 2012 muutoksen (niin sanottu 30 - 60 - 90 päivän sääntö) vaikutuksia työhön paluuseen pitkittyneeltä sairauslomalta. Selvitimme lisäksi kymmenen kuukauden seuranta-aikana työssä, työkyvyttömänä, kuntoutuksessa tai työttömänä kulunutta aikaa sekä siirtymiä näiden välillä.

Menetelmät

Tutkimuksessa seurattiin Kelan ja Eläketurvakeskuksen rekistereistä työssäoloa ja sairausperusteisten etuuksien käyttöä ennen lakimuutoksia ja niiden jälkeen kahdessa 70 %:n työikäisiä edustavassa väestöotoksessa.

Tulokset

Vakiintunut työhön paluu väheni hieman, ja työhön osallistumisessa ei esiintynyt eroa ennen ja jälkeen lakimuutosten. Täydellä sairauslomalla ja täydellä työkyvyttömyyseläkkeellä oltiin vähemmän lakimuutosten jälkeen, kun taas osittain työkyvyttömänä (osasairauspäivärahalla, osakuntoutustuella tai osittaisella työkyvyttömyyseläkkeellä) ja kuntoutuksessa kulunut aika yli puolitoistakertaistui.

Päätelmät

Sairausvakuutus- ja työterveyshuoltolain vuoden 2012 muutoksilla ei ollut pian voimaantulon jälkeen ja vajaan vuoden seurannassa vaikutuksia pitkittyneellä sairauslomalla olleiden työhön paluun tai työhön osallistumisen edistämiseen.

Lue koko artikkeli (duodecimlehti.fi)

Tekijät

Eira Viikari-Juntura, Lauri Virta, Taina Leinonen, Kirsti Husgafvel-Pursiainen, Ilona Autti-Rämö, Svetlana Solovieva

Lisätietoja julkaisusta

  • Vertaisarvioitu: kyllä.
  • Avoin saatavuus: kyllä.
  • Koko viite: Viikari-Juntura, E., Virta, L., Leinonen, T., Husgafvel-Pursiainen, K., Autti-Rämö, I., & Solovieva, S. (2017). Kuntoutus- ja osittaisten työkyvyttömyysetuuksien käyttö lisääntyy – miten työssäolo? Duodecim133(18), 1655–1663. https://www.duodecimlehti.fi/duo13899

Jaa tämä artikkeli

Jaa sivu Twitteriin Jaa sivu Facebookiin Jaa sivu LinkedIniin