Kelan tietotarjotinSiirry sisältöön

Kelan tietotilinpäätös 2022 on julkaistu

Julkaistu 11.5.2023Päivitetty 16.8.2023

Tietotilinpäätös kokoaa Kelan tietotoiminnan helposti hahmotettavaan ja vertailtavaan muotoon.

Kela on monipuolinen tietotalo, jonka laaja, tietoon perustuva palvelutoiminta ei useinkaan ole organisaation ulkopuolisten tiedossa. Tieto määrittää ja yhdistää keskeisesti Kelan eri tehtäviä. Kelassa käsitellään joka päivä tietoa niin sosiaaliturvan etuuspäätöksiä kuin Kanta-palveluita tuotettaessa. Kela myös vastaanottaa, luovuttaa ja hyödyntää tietoa sekä tuottaa tutkimuksia, tilastoja, aineistoja ja avointa dataa.

Vuosittain julkaistavalla tietotilinpäätöksellä Kela haluaa kuvata tietotoimintaansa avoimesti ja helposti hahmotettavassa muodossa.

– Tietotilinpäätös kuvaa Kelan strategian toteuttamista Kelassa tuotettavan tiedon, tietovarantojen, tiedonvaihdon ja Kanta-palveluiden näkökulmista. Tietotilinpäätös avaa tietoa ja sen hyödyntämistä entistä näkyvämmäksi, sanoo Kelan Tietopalvelut-yksikön johtaja Marina Lindgren.

Tiedon saatavuuden parantaminen ja tiedolla vaikuttaminen on yksi Kelan strategisista tavoitteista.

– Helpotamme Kelassa asiointia hyödyntämällä meille kertyvää tietoa. Haluamme tiedon avulla mahdollistaa vaikuttavia ratkaisuja kumppaneidemme kanssa tehtävään yhteispalveluun.  Luotettava ja ajankohtainen tieto toimii myös yhteiskunnallisessa suunnittelussa ja päätöksenteossa tärkeänä perustana, Lindgren kertoo.

Tietotilinpäätös avaa myös Kelan vastuullista ja turvallista tietojen käsittelyä ja hyödyntämistä koskevat keskeiset periaatteet ja käytännöt.

Kela julkaisi vuonna 2023 tietotilinpäätöksen toisen kerran.

Lue lisää

Kelan tietotilinpäätös 2022

Jaa tämä artikkeli

Jaa sivu Twitteriin Jaa sivu Facebookiin Jaa sivu LinkedIniin