Kelan tietotarjotinSiirry sisältöön

Työllisyyden kuntakokeilujen tilannekuvasta löytyvät nyt myös saaja- ja ratkaisutiedot ammatillisesta kuntoutuksesta

Julkaistu 23.1.2023Päivitetty 23.1.2023

Työllisyyden kuntakokeilujen tilannekuva täydentyi tammikuussa ammatillisen kuntoutuksen tiedoilla. Palvelusta löytyvät myös perustoimeentulotuen ja kunnan osarahoittaman työmarkkinatuen tiedot.

Työllisyyden kuntakokeilujen tilannekuva näyttää kartan ja mittareiden avulla perustoimeentulotuen ja kunnan osarahoittaman työmarkkinatuen saajien lukumäärän kehitystä työllisyyden kuntakokeiluun kuuluvilla alueilla suhteessa vertailuajankohtaan. Tilannekuvassa voi myös verrata kuntakokeiluihin kuuluvia alueita kokeiluun kuulumattomiin alueisiin.

Kela julkaisi työllisyyden kuntakokeilujen tilannekuvan toukokuussa 2022. Nyt palvelua on täydennetty lisäämällä sinne ammatillisen kuntoutuksen tietoja. Kuntoutuksesta julkaistaan saaja- ja ratkaisutietoja. Ratkaisutiedot näkyvät alemmalla rivillä omana välilehtenä, kun kuntoutus on ensin valittu.

Kuntakokeilussa tarkastellaan alle 30-vuotiaita työttömiä, maahanmuuttajia tai vieraskielisiä työnhakijoita, joiden kotikunta on kokeilualueella ja jotka eivät ole oikeutettuja ansiosidonnaiseen päivärahaan. Tilannekuvan muutosmittareiksi on siksi erikseen nostettu nuoret ja vieraskieliset saajat. Kartta esittää etuuden saajien osuuden väestöstä alueittain. Tilannekuvassa voi tarkastella muutoksia kahden vuoden ajalta.

Tutustu palveluun:

Työllisyyden kuntakokeilujen tilannekuva

Jaa tämä artikkeli

Jaa sivu Twitteriin Jaa sivu Facebookiin Jaa sivu LinkedIniin