Kelan tietotarjotinSiirry sisältöön

Tervetuloa Tietotarjottimen kehitysversioon

Julkaistu 18.9.2022

Tietotarjotin kokoaa yhteen Kelan tuottaman tutkimus- ja tilastotiedon. Tämä on uuden verkkopalvelun kehitysversio, jonka sisältöjä ja toiminnallisuuksia kehitetään ja hiotaan edelleen. 

Tietotarjotin.fi-verkkopalvelu kokoaa yhteen paikkaan Kelan tuottamaa tutkimus- ja tilastotietoa sekä tähän tietoon pohjautuvia analyysejä ja tutkimuksia. Tarjolla on tietoa kokonaisuuksina ja sitä voi saada valtakunnallisesta, alueellisesta ja paikallisesta näkökulmasta.

Palvelu on tarkoitettu kaikille Kelan tiedoista kiinnostuneille. Ensimmäiseksi kohderyhmäksi on valittu hyvinvointialueet ja palvelua on kehitetty palvelumuotoilun keinoilla vastaamaan heidän tarpeitaan. 

Haku auttaa alkuun

Tietotarjottimessa on monipuolinen haku. Sivuille on myös tehty valmiita pikahakuja sanataulukoiden muotoon. Ne auttavat haun alkuun, ja niitä voi tarkentaa. Hakua voi muokata avainsanojen, sisältötyypin ja ajankohtaisuuden perusteella. 

Tietotarjottimen kaikki sisältö on asiasanoitettu, ja sanat näkyvät sekä sisällössä että hakutuloksissa. Kun asiasanaa klikkaa, Tietotarjotin hakee kaikki kyseisen aiheen sisällöt. 

Sisältöjä kehitetään loppuvuoden aikana

Ensimmäiseksi sisällöstä on tehty valmiiksi tietopaketit, tutkimusjulkaisut ja -hankkeet sekä tilastot aiheittain. Niiden sisältöä ja rakennetta on yhdenmukaistettu, jotta niitä olisi helpompi käyttää.

Lisäksi Tietotarjottimessa on julkaistu kaikki tutkimus- ja tilastosisällöt sellaisina kuin ne olivat aikaisemmin julkaistuina kela.fi-verkkopalvelussa. Näitä sisältöjä kehitetään loppuvuoden 2022 aikana.

Kehitysversion käyttöliittymä ja suuri osa sisällöistä on julkaistu vain suomeksi. Käyttöliittymän ruotsin- ja englanninkieliset versiot ja sisältöjen käännösversioita julkaistaan loppuvuoden 2022 aikana. Kieliversiot tehdään niin, että kun sisällön kielen vaihtaa, käyttäjä pysyy saman sisällön äärellä, eikä löydä itseään palvelun etusivulta.

Kaikista sisällöistä ei tehdä käännöksiä, esimerkiksi tutkimusjulkaisujen kuvauksista ja tutkimusblogeista.

Uutena sisältönä Alueen tilannekuva

Uutena sisältönä julkaistaan Alueen tilannekuva -datavisualisointi. Se tarjoaa vertailevaa tietoa Kelan toimeenpanemasta sosiaaliturvasta muun muassa hyvinvointialueittain esitettynä.

Suosittelemme käyttämään Alueen tilannekuvaa vain tietokoneen näytöllä. Alueen tilannekuva ei toimi mobiililaitteissa ja se toimii toistaiseksi puutteellisesti ruudunlukijasovelluksilla.

Auta meitä kehittämään palvelua

Tietotarjottimen avulla haluamme tarjota tietopalveluja asiakaslähtöisesti, ohjata myös uusia käyttäjiä Kelan tuottamien tietojen pariin ja edistää tietoon perustuvaa päätöksentekoa ja johtamista.

Verkkopalvelun kehittämiseksi olemme laatineet lomakkeen, jolla sinä voit auttaa meitä työssämme. Voit antaa palautetta ja kehitysehdotuksia palvelusta verkkolomakkeella. Vastaukset ovat nimettömiä. 

Tietotarjottimen palautelomake

Jaa tämä artikkeli

Jaa sivu Twitteriin Jaa sivu Facebookiin Jaa sivu LinkedIniin