Kelan tietotarjotinSiirry sisältöön

Kelan taskutilasto 2024 on julkaistu

Julkaistu 13.6.2024Päivitetty 14.6.2024

Taskutilastosta löytyvät keskeisimmät luvut Kelan maksamista etuuksista. Julkaisu sisältää myös arvion kuluvan vuoden etuusmenoista.

Taskutilasto 2024 on tiivis tietopaketti Kelan hoitamasta sosiaaliturvasta. Julkaisu tarjoaa taulukoina ja kuvioina keskeiset tiedot kustakin Kelan maksamasta etuudesta ja sen saajista. Mukana on vertailutietoa myös muiden organisaatioiden järjestämästä sosiaaliturvasta.

Taskutilasto julkaistaan erikseen suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Vuonna 2023 Kela maksoi etuusmenoja 16,55 miljardia euroa. Taskutilastossa esitetyn arvion mukaan summa tulee nousemaan tänä vuonna 17,52 miljardiin euroon.

Esimerkiksi perustoimeentulomenojen arvioidaan nousevan tänä vuonna 932 miljoonaan euroon, kun tänä vuonna 2023 menot olivat 719 miljoonaa. Yleisen asumistuen menojen arvioidaan olevan tänä vuonna noin 1,8 miljardia. Viime vuonna vastaava summa oli 1,7 miljardia.  

Laajemmat tilastotiedot Kelan maksamista etuuksista ja niiden saajista julkaistaan aiheenmukaisissa vuositilastoissa ja Kelan tilastollisessa vuosikirjassa. Ajantasaisimmat tilastotiedot saat tilastotietokanta Kelastosta.

Lue lisää

Kelan taskutilasto 2024

Jaa tämä artikkeli

Jaa sivu Twitteriin Jaa sivu Facebookiin Jaa sivu LinkedIniin