FPA:s faktaportalGå till innehållet

Utredning om alternativa sätt att ordna social trygghet

Publicerad 10.1.2023

Sammandrag

I utredningen bedöms hur lämpliga de alternativa sätten att ordna social trygghet, framför allt basinkomst, socialkonton och en enda grundskyddsförmån, är i det finska sociala trygghetssystemet. I början ges en översikt över de diskussioner som förts om organisationssätten samt över tidigare försök och konsekvensbedömningar. Dessutom görs en jämförelse mellan de grundläggande principerna för organisationssätten och principerna för det nuvarande systemet.

Organisationssätten kan genomföras på många olika sätt, och effekterna av dem varierar beroende på hur de genomförs. Därför utformades exempelmodeller av organisationssätten, och effekterna av dessa bedöms i utredningen. Effekterna jämförs också med de problem som 
lyfts fram i reformen av den sociala tryggheten, till exempel komplexitet, samordning med förvärvsarbete, sistahandstrygghetens roll samt samverkan med tjänster.

Alla modeller erbjuder lösningar på vissa problem, men samtidigt kan de förvärra andra. Det finns också avsevärd osäkerhet när det gäller att förutse effekterna av större förändringar, och forskningsinformationen om särskilt beteendeeffekterna är knapp. 

En viktig skillnad mellan de olika organisationssätten är deras principer: ska social trygghet betalas i risksituationer som arbetslöshet och sjukdom eller också utan någon särskilt utredd orsak? Fungerar den sociala tryggheten som ett individuellt stöd under en livscykel eller som en kollektiv trygghet från människa till människa? Vilken roll spelar tjänsterna och medverkan i dem? 

Läs hela texten (julkaisut.valtioneuvosto.fi)

Författare

Vaihtoehtoisten järjestämistapojen selvitystyöryhmä

Mer information

  • Kollegialt granskad: nej.
  • Öppen tillgång: ja.
  • Referens: Vaihtoehtoisten järjestämistapojen selvitystyöryhmä. (2023). Selvitys sosiaaliturvan vaihtoehtoisista järjestämistavoista. Sosiaali- ja terveysministeriö. http://www.urn.fi/URN:ISBN:978-952-00-5455-7

Dela den här artikeln

Dela sidan på Twitter Dela sidan på Facebook Dela sidan på LinkedIn