FPA:s faktaportalGå till innehållet

FPA:s fickstatistik 2024 har publicerats

Publicerad 13.6.2024Ändrad 14.6.2024

Fickstatistiken innehåller de viktigaste sifferuppgifterna om de förmåner som FPA betalar ut. Här finns också en uppskattning av förmånsutgifterna för innevarande år.

Fickstatistik 2024 är ett kompakt paket med information om den sociala trygghet som FPA har hand om. I form av tabeller och figurer presenteras centrala uppgifter om varje enskild förmån som FPA betalar ut. För jämförelsens skull finns här också information om sådan social trygghet som andra organisationer har hand om.

Fickstatistiken publiceras separat på finska, svenska och engelska.

Under 2023 betalade FPA ut förmåner till ett belopp av 16,55 miljarder euro. Enligt uppskattningen i fickstatistiken kommer beloppet i år att stiga till 17,52 miljarder euro.

Exempelvis beräknas utgifterna för grundläggande utkomststöd i år stiga till 932 miljoner euro, medan motsvarande belopp år 2023 var 719 miljoner euro. Utgifterna för allmänt bostadsbidrag beräknas i år uppgå till 1,8 miljarder euro. Senaste år var motsvarande belopp 1,7 miljarder euro.

Mer omfattande statistik om de förmåner som FPA betalar ut och om mottagarna av dem publiceras i årsstatistiken efter ämne och i FPA:s statistiska årsbok. De mest aktuella statistiska uppgifterna hittar du i statistikdatabasen Kelasto.

Läs mer

FPA:s fickstatistik 2024

Dela den här artikeln

Dela sidan på Twitter Dela sidan på Facebook Dela sidan på LinkedIn