Kelan tietotarjotinSiirry sisältöön

Puristuksissa? Nuoret ja kestävän hyvinvoinnin ehdot

Julkaistu 17.6.2021

Tiivistelmä

”Syrjäytyneet” nuoret, ongelmanuoriso tai nuoriso ongelmana, nuoret töihin! Näin nuorista usein puhutaan. Aktivoinnin kohteena oleviin nuoriin kohdistuu huolestuneita ja tarkkailevia katseita ja vaatimuksia, joilla on hyvin vähän yhteyksiä vallitsevan ekologisen kriisin pysäyttämiseen. Miten nuoret itse tulkitsevat tilannettaan ja heihin kohdistuvia paineita? Mitä he ajattelevat kulutusyhteiskunnasta, työstä ja sosiaaliturvajärjestelmästä? Mitä hyvinvointi merkitsee näille nuorille?

Tässä nuorten aikuisten ryhmähaastatteluihin perustuvassa tutkimuksessa peilataan nuorten omaa puhetta vallitsevaa aktivointi- ja syrjäytymispainotteista nuorisodiskurssia vasten. Kirjassa kysytään, millaista elämää nuoret itse tavoittelevat ja millaisia esteitä sen tielle kasautuu. Ovatko nuoret ongelma – vai onko ongelma sittenkin aikuisyhteiskunta kestämättömine käytäntöineen? Nuorten tulkinnoissa nousevat esiin kohtuullisen toimeentulon toive, merkityksellinen ja muita palveleva tekeminen sekä vahva luontoyhteys. Voisiko tämä nuorten hyvinvointikäsitys olla kestävämmän hyvinvoinnin enne?

Lue koko julkaisu (helda.helsinki.fi).

Tekijät

Tuula Helne, Tuuli Hirvilammi

Lisätietoja julkaisusta

  • Vertaisarvioitu: kyllä.
  • Avoin saatavuus: kyllä.
  • Koko viite: Helne, T., & Hirvilammi, T. (2021). Puristuksissa? Nuoret ja kestävän hyvinvoinnin ehdot. Kela. http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2021060132534

Jaa tämä artikkeli

Jaa sivu Twitteriin Jaa sivu Facebookiin Jaa sivu LinkedIniin