Kelan tietotarjotinSiirry sisältöön

Nuorten osallisuuden edistäminen: Selvitysmiehen raportti

Julkaistu 1.1.2017

Tiivistelmä

Miten koulutuksen, harjoittelun ja työelämän ulkopuolella olevien nuorten määrää voisi vähentää? Tässä opetus- ja kulttuuriministeriön sekä sosiaali- ja terveysministeriön tilaamassa selvityshenkilöraportissa kartoitetaan Suomen 16–25-vuotiaita nuoria koskevaa palvelu- ja etuusjärjestelmä ja siihen sisältyviä jäykkyyksiä, päällekkäisyyksiä, kannustinloukkuja ja yhteensovittamisen ongelmia. Ratkaisuna havaittuihin ongelmiin esitetään alle 25-vuotiaille nuorille maksettavaa osallistumistuloa.

Osallistumistuloa maksettaisiin eri tasoilla: perustasolla tuen taso määräytyisi perustoimeentulotuen mukaan ja aktiivitasolla nykyisen työmarkkinatuen tason mukaan. Osallistumistuloon liittyy kattavia palveluita eli velvoittavaa toimintaa ja tukipalveluita, joita kutsutaan raportissa nuorten osallistumispalveluiksi. Niiden tavoitteena on vahvistaa nuoren omia voimavaroja ja kannustaa opiskeluun ja työhön.

Lue koko julkaisu (theseus.fi)

Tekijät

Heikki Hiilamo, Anne Määttä, Karoliina Koskenvuo, Jussi Pyykkönen, Tapio Räsänen, Sanna Aaltonen

Lisätietoja julkaisusta

  • Vertaisarvioitu: ei.
  • Avoin saatavuus: kyllä.
  • Koko viite: Hiilamo, H., Määttä, A., Koskenvuo, K., Pyykkönen, J., Räsänen, T., & Aaltonen, S. (2017). Nuorten osallisuuden edistäminen: Selvitysmiehen raportti. Diakonia-ammattikorkeakoulu. https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-493-298-1

Jaa tämä artikkeli

Jaa sivu Twitteriin Jaa sivu Facebookiin Jaa sivu LinkedIniin