Kelan tietotarjotinSiirry sisältöön

Päättäjäraati: Miten lisätä terveyden tasa-arvoa?

Ylläpito
Julkaistu 22.4.2010

Uusimmassa Kelan Sosiaalivakuutus-lehdessä (2/2010) kysytään viideltä Kelan valtuutetulta, mikä on heidän mielestään paras keino lisätä terveyden tasa-arvoa Suomessa? Valtuutettujen vastaukset ovat alla. Mitä mieltä sinä olet? Kommentoi kirjoitusta.

Arja Karhuvaara (kok)

Arja Karhuvaara

Ongelmien ennaltaehkäisy ja oikea-aikaisen perusterveydenhuollon vahvistaminen ovat ensisijaisen tärkeitä. Ihmiset olisi myös saatava kantamaan vastuu ja ymmärtämään seuraukset valinnoistaan ja tavastaan elää.

Lisäksi julkinen terveydenhuolto ja sen toiminta-asenne tulisi muuttaa asiakasta arvostavaksi ja asiakkaan tarpeista lähteväksi.

*

Anneli Kiljunen

Anneli Kiljunen (sd)
Paras keino on vahvistaa julkista terveydenhuoltojärjestelmää, johon sisältyvät myös neuvolat, kouluterveyden- ja oppilashuolto sekä erilaiset terapiat.

*
.

Kirsi Ojansuu

Kirsi Ojansuu (vihr)
Tärkeintä on saada perusterveydenhuolto kuntoon. Hyvin toimivat neuvolat, kouluterveydenhuolto ja terveyskeskukset ovat kaiken A ja O. Ne ovat ”matalan kynnyksen paikkoja”, joissa tehdään ennalta-ehkäisevää perustyötä terveyserojen kasvun ehkäisemiseksi.

*

Kari Rajamäki

Kari Rajamäki (sd)
Työllisyyttä ja sosiaalista perusturvallisuutta sekä asuinpaikasta ja varallisuudesta riippumatonta perusterveydenhuoltoa on vahvistettava. Erikoissairaanhoidossa tarvitaan tiiviimpää yhteistyötä ja parempaa hoidon porrastusta.

*

Unto Valpas

Unto Valpas (vas)
Terveyspalveluja pitää saada koko maassa kohtuuhintaisina. Valtiovallan on otettava vastuu yhdessä kuntien kanssa siitä, että palvelut, myös ennaltaehkäisevä työ, turvataan kaikille tasa-arvoisesti.

Jaa tämä artikkeli

Jaa sivu Twitteriin Jaa sivu Facebookiin Jaa sivu LinkedIniin